-
Продукти:
- 750 г нетлъсто свинско месо
- 3-4 глави кромид лук
- 3-4 с. л. олио
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. л. червен пипер
- сол
- смлян черен пипер
Приготвяне:• Месото, нарязано на парчета, се задушава в мазнината заедно с едро нарязания лук.
• Когато лукът омекне,се прибавя брашното, а малко по-късно – червеният пипер.
• Ястието се залива с топла вода (колкото да го покрие).
• Посолява се и се вари на тих огън.
• Към края на варенето се прибавя ситно нарязаният магданоз.
• При поднасянето касапската яхния (Плиска) се поръсва със счукан черен пипер.
• По желание се поднася с картофено пюре
Трябва да влезете, за да коментирате.