Касапска яхния

big_5c281deec99b94af960cef5d13fba1d3

  • Продукти:

    • 750 г нетлъсто свинско месо
    • 3-4 глави кромид лук
    • 3-4 с. л. олио
    • 1 с. л. брашно
    • 1 ч. л. червен пипер
    • сол
    • смлян черен пипер
    Приготвяне:

    • Месото, нарязано на парчета, се задушава в мазнината заедно с едро нарязания лук.
    • Когато лукът омекне,се прибавя брашното, а малко по-късно – червеният пипер.
    • Ястието се залива с топла вода (колкото да го покрие).
    • Посолява се и се вари на тих огън.
    • Към края на варенето се прибавя ситно нарязаният магданоз.
    • При поднасянето касапската яхния (Плиска) се поръсва със счукан черен пипер.
    • По желание се поднася с картофено пюре