Винен кебап

изтеглен файл

Продукти:

  • 500 г свински шол
  • 25 мл олио
  • 1 с. л. краве масло
  • 75 г кромид лук
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. брашно
  • 50 мл червено вино
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • щипка смлян черен пипер
  • 3 зърна черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • Приготвяне:

    • За рецептата „Винен кебап“ месото се измива и се нарязва на парченца по 25-30 г.
    • Поръсва се със солта, черния пипер и дребно нарязания лук.
    • Поставя се в тенджера или тиган със загрято олио.
    • Задушава се до изпаряването на отделената от продуктите вода.
    • Поръсва се с червен пипер.
    • Полива се с разреденото доматено пюре и половината от виното.
    • Задушава се на тих огън, докато не остане на мазнина.
    • Залива се с малко горещ бульон.
    • Щом омекне месото, се прибавят останалата част от виното, дафиновия лист, черния пипер на зърна и запърженото с прясно масло брашно.
    • Фурната за рецептата „Винен кебап“ се загрява на 180 С.
    • Виненият кебап се слага във фурна и се задушава до окончателното омекване на месото.
    • Гарнира се със задушен в масло ориз