Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

1. За идеалния стек

Ако искате да получите перфектен стек, никога не печете месото непосредствено след изваждането му от хладилника. Оставете го на стайна температура за два часа.

За да готвите като професионален готвач не е нужно непременно да сте колега на феноменалните Гордън Рамзи и Джейми Оливър.

Всъщност е достатъчно просто да владеете няколко лесни хитринки, с чиято помощ всяко блюдо се превръща от обикновена храна в кулинарен шедьовър.

Вижте кои са тези похвати, които сме подбрали специално за вас в нашата галерия. Те са дело на най-добрите готвачи в кулинарния свят и определено ще ви помогнат да изпъкнете пред гостите.

Научете ги, за да приготвяте най-вкусните, привлекателни и ароматни стекове, хлебчетасупипюрета. Превърнете се в кулинарна звезда и докажете на любимите си хора, че по-апетитна храна от домашната няма!

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

2. За сочно пиле

Ако се притеснявате, че пилето ви няма да е достатъчно сочно, можете да го накиснете в специален разтвор. За него ще ви трябва 1 л вода, ¼ ч.ч. сол и ½ ч.ч. захар (тя е не е задължителна). Поставете месото в дълбок съд и го полейте с приготвения разтвор така, че да го покрива изцяло. След това го поставете в хладилника за няколко часа, като имате предвид, че времето за охлаждане зависи от масата на месото /по 1 час за всеки 1 кг/.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

3. За по-интензивен аромат на подправките

Ако боравите с подправки на зърна като черен пипер, можете да усилите аромата им, като предварително ги запечете леко на сух тиган, а след това ги счукате в хаванче.

 

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

4. За сполучливи печива

За да приготвите избраното от вас печиво успешно, е добре да оставите маслото и яйцата на стайна температура поне 6-7 часа.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

5. За риба с хрупкава и златиста коричка

Ако се стремите към такъв резултат, просто трябва да намажете рибата преди печенето с малко майонеза.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

6. За стек без добавена мазнина

Ако сте избрали мазни пържоли и не искате да използвате повече мазнина при приготвянето им, трябва да изпълните едно много просто правило. Просто започнете да запичате месото от страната, от която има сланинка. Мазнината, която ще се отдели, ще ви е достатъчна, за да запечете и останалата част от стека.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

7. За нежно картофено пюре

За да приготвите нежно и пухкаво картофено пюре, трябва всеки един от картофите ви да е идеално подсушен. За целта може да ги загреете на сух тиган при слаб огън и след това да преминете към мачкане.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

8. Захарта не е само за подслаждане

Не приемайте захарта само като подсладител в сладкиши. Можете да добавяте по 1-2 щипки от нея във всяко ястие, за да направите вкуса по-приятен. Особено препоръчителна е употребата на захар при ястията, съдържащи домати и доматен сос.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

9. За идеалните яйца на очи

За да приготвите яйца като тези от кулинарните списания, трябва първо да загреете на слаба температура около ½ ч.л. краве масло и да поставите яйцата. Печете ги на бавен огън около 4 минути, след което посолете и поднесете.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

10. За идеална коричка на хляба

Ако се притеснявате, че хлябът ви става твърд или цветът му не е достатъчно привлекателен, поставете купичка с малко вода на дъното на фурната. Останалото оставете на парата – тя ще направи хлебчето ви пухкаво и хрупкаво, но не прекалено твърдо.

Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи

11. Не се отказвайте от чесъна

Ако обичате уханието на чесън, но ви предстои романтична среща и се притеснявате от натрапчивия му аромат. Просто натъркайте предварително съда, в който ще готвите. Така ще се избавите от специфичния дъх, без да се лишавате от приятното ухание на чесъна.