Чийзкейк без печене и желатин

 

Creamy cheesecake with chocolate Oreo biscuits and strawberries.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • За блата:
  • Добави в списъка за пазаруване200 г бисквити (Еверест или Роден край) с масло
  • Добави в списъка за пазаруване100 г меко масло
  • За крема:
  • Добави в списъка за пазаруване375 г крема сирене (3 пакетчета)
  • Добави в списъка за пазаруване400 г заквасена сметана
  • Добави в списъка за пазаруване100-120 г захар (кристална или пудра захар- по желание)
  • Добави в списъка за пазаруване2 ч.л. лимонов сок
  • Добави в списъка за пазаруванекората на 1 бр. лимон
  • Добави в списъка за пазаруване1 ванилия
  • За декорация:
  • Добави в списъка за пазаруванесладко
  • Добави в списъка за пазаруване250 г плодове по желание (пресни или замразени)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазнете форма за торта с подвижно дъно с диаметър 20-23 см. Натрошете добре бисквитите и смесете получените трохи с размекнатото масло накъсано на парченца. Разстелете получения микс на равен слой в намасления съд. Сложете да се охлажда в хладилник докато приготвяте крема.
В дълбока купа смесете крема сиренето и захарта, лимоновия сок, настърганата кора на плода и ванилията. Добавете заквасената сметана към микса с крема сиренето. С лъжица разстелете кремообразната смес върху пласта бисквити с масло. Отгоре заравнете добре с помощта на лъжица или шпатула. Сложете отново в хладилника за 2-4 часа, за да стегне.
Когато чийзкейкът е стегнат и готов разпределете тънък слой от сладкото, в случая от ягоди и украсете отгоре с плодовете.* Чийзкейка може да се приготви с пресни или замразени плодове – ягоди, боровинки, малини, микс от горски плодове и др.
* Може да се пропусне готовото сладко, като си приготвите такова от пресните или замразени плодове и захар по следния начин:
Плодовете се нарязват на парченца, смесват се със захарта и се оставят на огъня при непрекъсната бъркане до омекване. Ако е необходимо може да се добави малко вода.
Откопчавате формата и заливате чийзкейка с напълно изстиналата плодова смес.