Картофена крем-супа

 

supa-1-678x509

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване5-6 бр. картофи
  • 1 бр. морков
  • 100 г масло
  • 1 бр. жълтък
  • 50 г кисело мляко
  • магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват. Заедно с моркова се сваряват в подсолена вода. След сваряването им се изваждат в друг съд, където се пасират. Вече пасирани, се връщат във водата, в която са се варили. Разбърква се добре и ако количеството вода е повече, се оставя да поври, докато се сгъсти. Добавя се маслото. С киселото мляко и яйцето се приготвя заливка, която смесена с един черпак от супата се добавя в нея. Накрая се магданоза. По желание се сервира с крутони и 1 лъжичка солена сметана.