Ароматна свинска супа

R7346UrenitoN55830

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 2 с.л. лютеница (едросмляна)
  • 1 дафинов лист
  • 1 карамфилче
  • 2 зърна бахар
  • 4-5 зърна черен пипер
  • джоджен
  • вегета
  • сол
  • 2 бр. жълтъци
  • 2-3 с.л. кисело мляко
  • 3 бр. не много големи картофи
  • фиде
  • 300-400 г свинско месо

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се сварява предварително и се накъсва на малки парчета. В тенджера се загрява малко мазнина и се слага ситно нарязания лук, добавя се настъргания морков и лютеницата. Задушава се 1-2 минути и се добавя прецедения бульон от свинското. Слагат се карамфила, бахара, дафиновия лист, вегетата, пипера на зърна. Когато заври се добавят фидето, ситно нарязаните картофи, месото и джоджена. Оставя се да ври на слаб огън. Като е готова, с помощта на лъжица се обира мазнината от повърхността на супата и се застройва с разбитите жълтъци с мляко. По желание след застройването мазнината може да се върне към супата.