НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 глава лук
- 1 бр. морков
- 2 с.л. лютеница (едросмляна)
- 1 дафинов лист
- 1 карамфилче
- 2 зърна бахар
- 4-5 зърна черен пипер
- джоджен
- вегета
- сол
- 2 бр. жълтъци
- 2-3 с.л. кисело мляко
- 3 бр. не много големи картофи
- фиде
- 300-400 г свинско месо
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се сварява предварително и се накъсва на малки парчета. В тенджера се загрява малко мазнина и се слага ситно нарязания лук, добавя се настъргания морков и лютеницата. Задушава се 1-2 минути и се добавя прецедения бульон от свинското. Слагат се карамфила, бахара, дафиновия лист, вегетата, пипера на зърна. Когато заври се добавят фидето, ситно нарязаните картофи, месото и джоджена. Оставя се да ври на слаб огън. Като е готова, с помощта на лъжица се обира мазнината от повърхността на супата и се застройва с разбитите жълтъци с мляко. По желание след застройването мазнината може да се върне към супата.
Трябва да влезете, за да коментирате.